Premiera Warszawskiej Mapy Sztuki

14589718_1126099460778608_3130497711828412374_o

Czas na pierwszą próbę podsumowania tematu sztuki w przestrzeni publicznej Warszawy. Zapraszamy na premierę Warszawskiej Mapy Sztuki, wydanej przez Fundacja Do Dzieła
przy bliskiej współpracy z Kwiaciarnia Grafiki w ramach Street Art Doping

Warszawska mapa sztuki to nasze autorskie spojrzenie, które ma być zachętą do dalszych poszukiwań, sygnałem coraz bogatszej ulicznej kolekcji sztuki w stolicy. Co istotne, choć jest ona dana nam wszystkim, to nie na zawsze, często niespodziewanie znika wraz z budynkiem, remontem kamienicy, rozwojem miasta. Dlatego warto ją odkrywać tu i teraz.

Wszyscy, którzy przybędą na premierę dostaną specjalnie sygnowane egzemplarze mapy. A chwilę po premierze o godz. 14 ruszymy na wycieczkę rowerową szlakiem Warszawskiej Mapy Sztuki, którą poprowadzi Tour de Varsovie. Dlatego warto przyjechać do klubokawiarni Niebo jednośladem.

PREMIERA! Warszawska Mapa Sztuki
sobota, 15.10, godz. 13

wycieczka rowerowa
start godz. 14

klubokawiarnia Niebo
ul. Nowy Świat 21 (w bramie)

—————

Street Art Doping jest współfinasowany przez M. St. Warszawa

___________________

Niebo – wielowymiarowa i ponadczasowa przestrzeń w centrum Warszawy urzekająca niepowtarzalnym wystrojem. Miejsce szalonych imprez, koncertów, kina i wydarzeń kulturalno-artystycznych.